Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 122


23 APRILIE - ZIUA FORȚELOR TERESTRE


În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătorește Ziua Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință.

Cu acest prilej, în toate garnizoanele din țară și în teatrul de operații din Afganistan se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, care vor cuprinde expoziții, vizionări de filme documentare, exerciții de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament și echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare și spectacole artistice susținute de către formațiile cercurilor militare.

În București, Statul Major al Forțelor Terestre organizează o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, astfel:

- Joi, 20 aprilie, ceremonii militare cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuți în misiune în teatrele de operații și pe teritoriul României (ora 9.00), la Monumentul Infanteriei (9.00), la Monumentul Artileriei (12.00) și la Monumentul Geniului (12.00).
- Sâmbătă, 22 aprilie, la București Mall (Strada Calea Vitan Nr. 55-59), orele 18.00 - 20.00, un concert de muzică de fanfară.
- Duminică, 23 aprilie, activități cultural-recreative în Parcul Tineretului, între orele 10.00 și 18.00. Militari din forțele terestre vor prezenta tehnica de luptă, armamentul și echipamentul din dotare, exerciții demonstrative de intervenție a echipei EOD, exerciții de supraviețuire, procedee de escaladare și traversare cu ajutorul funicularului, tiroliană, tehnici de autoapărare, precum și exerciții de mânuire a armamentului. Între orele 15.00 și 18.00 va avea loc un spectacol susținut de formații artistice ale cercurilor militare, precum și un concert de muzică de fanfară, corală și instrumentală dedicate Zilei Forțelor Terestre.

De la ora 19.15, pe Esplanada Palatului Cercului Militar Național va avea loc un concert de muzică de fanfară și muzică ostășească susținut de Muzica Reprezentativă a M.Ap.N. și corul bărbătesc al Academiei Tehnice Militare.

Retragerea cu torțe va începe la ora 20.30, pe traseul Cercul Militar Național - Opera Națională București - Podul Cotroceni - Șoseaua Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu- Bd. Vasile Milea - Drumul Taberei - Statul Major al Forțelor Terestre.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: colonelul Romeo Feraru, telefon 0724 221 837.


Secția Presă