Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 124


Exercițiul PLATINUM EAGLE-17.2


În perioada 24 aprilie - 4 mai, 200 de militari din Forțele Terestre Române, aparținând Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, și din Forțele Navale Române, reprezentate de Batalionul 307 Infanterie Marină, participă la modulul de pregătire PLATINUM EAGLE 17.2, din cadrul exercițiului multinațional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 17 (BSRF 17), la Centrul Secundar de Instruire Babadag, județul Tulcea.

Militarii români se vor instrui în comun cu peste 400 de militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Muntenegru, Ucraina și Statele Unite ale Americii. Antrenamentele includ trageri cu muniție reală cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operații, precum și exersarea procedurilor de comandă și control la nivel de subunitate.

PLATINUM EAGLE 17.2 are ca obiective creșterea interoperabilității între forțele participante la exercițiu, menținerea capabilității de dislocare și instruire în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale.
Persoană de contact: locotenent-colonel Cătălin Crăcea, telefon 0730 865 236.

* * *

BSRF 17 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Corpului de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa și Africa, care se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Activitatea are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.


Secția Presă