Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 135


Întâlnire a secretarului de stat pentru politica de apărare și planificare cu ministrul libanez al apărării


Mircea Dușa, secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, s-a întâlnit joi, 4 mai, cu ministrul libanez al apărării, Yacoub Sarraf. Întâlnirea a avut loc în cadrul unei vizite oficiale, efectuată în perioada 2-4 mai, de către o delegație a Ministerului Apărării Naționale în Republica Libaneză.

În timpul întrevederii, Mircea Dușa a subliniat importanța acordată de România valorificării potențialului real al relațiilor cu Republica Libaneză în domeniul apărării, lucru posibil atât printr-o intensificare a dialogului la nivel înalt politico – militar, cât și printr-o activitate practică de pregătire și instruire a forțelor.

Pe durata vizitei a fost convenită forma finală a Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Libaneze privind cooperarea în domeniul militar, document ce va constitui fundamentul relațiilor bilaterale viitoare și va deschide noi oportunități de colaborare în acest sens.

Cei doi oficiali au convenit asupra domeniilor potențiale de cooperare, iar discuțiile au vizat inclusiv programele de modernizare a echipamentelor militare libaneze. Unele dintre aceste programe au în vedere și implicarea unor companii din cadrul industriei de apărare din România.


Secția Presă