Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 136


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ministrul apărării din Statul Israel


În prezența primului-ministru al României, Sorin Grindeanu, ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut joi, 4 mai, o întrevedere cu ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, în marja vizitei delegației guvernamentale române în Statul Israel.

Discuțiile au fost axate pe intensificarea cooperării bilaterale în domeniul apărării și pe evoluția situației de securitate din regiunea Mării Negre și din Orientul Mijlociu.

Partea română a subliniat caracterul privilegiat al relațiilor bilaterale, bazate pe interese strategice convergente și valori comune, prezentând principalele evoluții din mediul regional și importanța strategică a Regiunii Mării Negre în actualul context de securitate.

Ministrul român al apărării a adus în discuție prioritățile Guvernului în domeniul apărării, cu accent pe direcțiile de modernizare a înzestrării forțelor armate, în contextul alocării a doi la sută din PIB pentru apărare, cu evidențierea oportunităților de cooperare ce se deschid în acest context.

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a pus accent pe relațiile politice speciale dintre cele două state și pe necesitatea intensificării cooperării practice militare bilaterale. În context, s-a agreat continuarea dialogului strategic în vederea avansării proiectelor comune, inclusiv în domeniul tehnico-militar.


Secția Presă