Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 143


Participarea șefului Statului Major General la reuniunile Comitetelor Militare ale UE și NATO, în formatul șefilor apărării


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, participă în zilele de 16 și 17 mai la reuniunile Comitetelor Militare ale Uniunii Europene și NATO, în formatul șefilor apărării, ce vor avea loc la Bruxelles, Belgia.

În cadrul reuniunii Comitetului Militar al UE vor fi abordate subiecte referitoare la implicațiile militare în implementarea Strategiei Globale a Uniunii, cooperarea cu NATO, operațiile și misiunile de instruire și consiliere desfășurate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comune (PSAC) și la prioritățile strategice ale comitetului.

Agenda reuniunii Comitetului Militar al NATO cuprinde teme militare de actualitate - provocările mediului de securitate de pe flancul sudic al NATO, consolidarea capacităților și revizuirea căilor de urmat privind misiunea Resolute Support din Afganistan, pentru anul 2018 și ulterior. Activitatea se va încheia cu evaluarea funcțională a structurii de comandă a NATO și cu o discuție privind utilizarea eficientă a capacităților și a resurselor existente, luând în considerare toate misiunile actuale ale Alianței Nord-Atlantice.

***

Comitetul Militar al Uniunii Europene este cel mai înalt organism militar instituit în cadrul Consiliului UE, conducând toate activitățile militare în cadrul Uniunii, în special planificarea și executarea misiunilor și operațiilor militare din cadrul PSAC și dezvoltarea capabilităților militare.

Comitetul Militar al NATO se întâlnește, în formatul șefilor apărării, de două ori pe an, pentru a discuta misiunile și operațiile actuale și viitoare ale Alianței, în vederea formulării de recomandări necesare consolidării posturii aliate de descurajare și apărare, precum și de adaptări pe termen lung pentru Alianța Nord-Atlantică.


Secția Presă