Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 144


Testarea sistemului țintă pentru trageri, în poligonul Capu Midia


O echipă de specialiști a Centrului de Cercetare Științifică pentru Armamente din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) va testa joi, 18 mai, în Poligonul Capu Midia, „Sistemul țintă pentru trageri sol-aer, aer-aer și navă-aer”, proiect de cercetare realizat la cererea Forțelor Aeriene Române.

Jurnaliștii acreditați la Ministerul Apărării Naționale, interesați să participe la eveniment, sunt așteptați joi, 18 mai, între orele, 9.15 și 9.45, la sediul Poligonului Capu Midia, jud. Constanța.

Persoană de contact, locotenent-colonel Cezar Stroe, tel: 0741 285 301, 0724 814 617. Acreditările jurnaliștilor vor fi transmise până miercuri 17 mai, ora 18.00, pe adresa de e-mail relatii.publice@dpa.ro.

***

Sistemul este destinat instruirii prin trageri cu muniție reală în cadrul exercițiilor ce se desfășoară anual în poligonul Capu Midia, cu diverse categorii de armament, în condiții de simulare a unor amenințări de tip vehicule aeriene fără pilot, rachete de croazieră sau aeronave pilotate de viteză mică.


Secția Presă