Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 190


Ceremonia transferului de autoritate a contingentului militar polonez


Joi, 6 iulie, începând cu ora 9.00, va avea loc la Craiova ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez către Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Brigada Multinațională Sud-Est.

Contingentul militar polonez, care va fi dislocat timp de aproximativ șase luni în România, contribuie la asigurarea prezenței consolidate în Sud-Estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.

La acest eveniment vor participa oficialități din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai Comandamentului Operațional al Forțelor Armate Poloneze și ai administrației publice locale.

Jurnaliștii vor fi așteptați la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din strada Caracal, nr. 101, Craiova, între orele 8.30 și 8.50. Persoană de contact: plutonier major Liviu Boată, telefon 0773 303 409.

***

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari și 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaționale Sud-Est, în cadrul prezenței înaintate adaptate pe flancul de est al Alianței (tailored Forward Presence).


Secția Presă