Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 269


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Germaniei în România


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, l-a primit joi, 24 august, la sediul ministerului, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

La convorbiri au luat parte șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și secretarul de stat pentru Armamente, Florin-Lazăr Vlădică.

Oficialii au discutat despre perspectivele intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării, dar și în cadrul Alianței Nord-Atlantice și la nivelul Uniunii Europene.

Ministrul Țuțuianu a punctat cele mai importante repere ale cooperării bilaterale și a subliniat faptul că România rămâne ferm angajată în implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul de la Varșovia. În acest context, a evidențiat acțiunile de realizare a prezenței avansate a NATO în regiune, mulțumind părții germane pentru sprijinul acordat în implementarea inițiativelor concrete ale României.

Pe dimensiunea Politicii de Securitate și Apărare Comună, au fost prezentate măsurile întreprinse de țara noastră în implementarea concluziilor Consiliului European din decembrie 2016 în domeniul securității și apărării, în contextul implementării Strategiei Globale, și au fost accentuate discuțiile cu privire la colaborarea celor două țări în perspectiva pregătirii, la nivel național, a preluării Președinției Consiliului UE de către România, în primul semestru al anului 2019.

În încheiere, ministrul apărării naționale a subliniat interesul în aprofundarea cooperării tehnico-militare cu partenerul german, prin identificarea și adoptarea unor proiecte concrete care să stimuleze investițiile germane și transferul de tehnologie în România.

Ambasadorul Meier-Klodt a subliniat importanța intensificării cooperării strategice germano-române și în domeniul apărării, ca pilon solid al sistemului de securitate european si transatlantic. Ambasadorul a ținut să-i mulțumească ministrului Țuțuianu pentru interesul său față de proiectele concrete cu Germania și a reiterat faptul că acestea au ca scop înfăptuirea unei producții parteneriale, pe termen lung, la cel mai înalt nivel tehnic, precum și crearea, în România, a unor locuri de muncă înalt calificate.


Secția Presă