Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 284


Vizită de evaluare a Institutului Cantacuzino


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a vizitat luni, 4 septembrie, Institutul Cantacuzino, unde s-a întâlnit cu personalul acestuia și s-a interesat de principalele nevoi și cerințe ale acestei unități medicale.

În principal, au fost analizate nevoile de spațiu și de personal, precum și necesitățile viitoare de dezvoltare. Ministrul Țuțuianu a dispus primirea de răspunsuri concrete până joi, 7 septembrie.

Adrian Țuțuianu îl va informa pe premierul Mihai Tudose despre activitățile viitoare ale institutului, după definitivarea cadrului legal, și va propune un proiect de act normativ pentru preluarea institutului în subordinea ministerului, în viitoarea ședință de Guvern.

Principalele preocupări ale M.Ap.N. referitoare la Institutul Cantacuzino vor fi reabilitarea spațiilor, dotarea liniilor de producție și pregătirea producției propriu-zise.

Institutul Cantacuzino are un rol strategic național și regional în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri, iar revitalizarea și dezvoltarea activității institutului este un obiectiv asumat al Guvernului.


Secția Presă