Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 314


ntlnirea ministrului aprrii naionale cu omologul canadian


n marja vizitei oficiale pe care ministrul aprrii naionale, Mihai Fifor, o desfoar n perioada 22-24 septembrie n Canada, cu ocazia Invictus Games Toronto 2017, demnitarul romn a avut o ntlnire bilateral cu omologul canadian, Harjit Singh Sajjan.

n cadrul discuiilor, a fost subliniat tendința ascendent a relațiilor bilaterale, cooperarea militar nregistrnd un progres, Canada fiind un susintor activ al inițiativelor promovate de Romnia n cadrul NATO.

Ministrul Fifor a mulțumit omologului canadian pentru invitarea militarilor romni la Jocurile Invictus și " pentru oportunitatea de a mprtși aceleași valori, nu doar n teatrele de operații, ci și pe terenul de sport." De asemenea, a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat Romniei, prin participarea la misiunile comune de poliție aerian ale NATO, prezența militarilor canadieni n Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est și n cel al Brigzii Multinaționale, n Unitatea NATO de Integrare a Fortelor, precum și la exercițiile multinaționale desfșurate pe teritoriul Romniei și n Marea Neagr".

Ministrul Fifor a evidențiat contribuția semnificativ a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varovia, pentru asigurarea unei posturi de descurajare și aprare pe flancul estic al Alianței.

Cei doi oficiali au subliniat importanța creșterii interoperabilitții la nivelul NATO, precum și amplificarea cooperrii dintre cele dou armate, prin continuarea desfșurrii exerciiilor de instruire n format bilateral i multinațional.

Totodat, ministrul romn a apreciat eforturile autoritilor canadiene pentru organizarea Jocurilor Invictus, competiie aflat n desfșurare la Toronto, la care ara noastr este reprezentat de un lot format din 15 sportivi.


Secia Pres