Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 316


Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară, la Belgrad


Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXII-a ediție, are loc, în perioada 25-28 septembrie, la Belgrad, în Serbia.

Reprezentanții țării noastre vor susține 60 de lucrări științifice acoperind tematici aparținând specialităților medicale, dar și domeniului medico-militar privind transplantul de organe și celule stem, terapiilor inovatoare ale plăgilor acute și cronice, precum și medicinei militare în misiunile de menținere a păcii. De asemenea, și în acest an, studenți la medicină militară vor susține lucrări științifice în cadrul secțiunii dedicate tinerilor.

La întâlnirea șefilor Serviciilor medicale militare, principala temă de discuții o constituie viitorul program de reciprocitate privind schimbul de specialiști din țările membre ale BMMC.
***

Bazele BMMC au fost puse în anul 1995, când România, Grecia și Turcia au simțit atât nevoia deschiderii unor canale de dialog în domeniul medico-militar, cât și constituirea unor echipe flexibile, multidisciplinare, care să dețină capabilitățile necesare atât asigurării suportului de specialitate pentru intervențiile în situații de urgență/criză, cât și managementul consecințelor unor astfel de situații.


Secția Presă