Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 319


Vizita ministrului Fifor la Institutul Național de Cercetare "Cantacuzino"


Marți, 26 septembrie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a făcut o vizită de documentare, împreună cu șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, la Institutul Național de Cercetare „Cantacuzino”.

Este prima vizită pe care ministrul Mihai Fifor o desfășoară, în contextul aprobării de către Guvernul României, săptămâna trecută, a demersului de preluare a Institutului de către Ministerul Apărării Naționale. Echipa M.Ap.N. a discutat în detaliu cu echipa managerială a instituției despre pașii ce urmează a fi întreprinși ca procedurile de preluare să fie derulate cât mai curând.

În cadrul întâlnirii, ministrul apărării naționale a adus în discuție planul de acțiune pe termen scurt și mediu, pentru ca toate demersurile să fie îndeplinite în termenele deja asumate. Au fost abordate, de asemenea, posibilitățile de revitalizare și modernizare a activității Institutului și creare a unei platforme unitare de cercetare și producție naționale, astfel încât institutul să redevină un producător important de vaccinuri și alte produse biologice de uz uman, cu rol strategic în asigurarea produselor medicale din acest domeniu cu preponderență prin capabilități naționale.

Protocolul de predare-primire va fi încheiat în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței aprobate de Executiv și va fi avizat de către Ministerul Sănătății și Ministerul Apărării Naționale.


Secția Presă