Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 347


Secretarul de stat Mircea Dușa, la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est


Secretarul de stat Mircea Dușa participă, în zilele de 10 și 11 octombrie, în Georgia, la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (South Eastern Europe Defence Ministerial - SEDM).

Agenda reuniunii cuprinde discuții privind intensificarea cooperării politico-militare între statele membre ale procesului SEDM, în scopul consolidării stabilității și securității în Europa de Sud-Est.

De asemenea, dezbaterile vizează evoluțiile mediului de securitate din regiune, prilej pentru România de a reconfirma angajamentul față de proiectele derulate în cadrul inițiativei, precum și de a susține propunerile de consolidare a SEDM, ca principal format de cooperare în Europa de Sud-Est.

Anual, la nivelul SEDM au loc întâlniri cu caracter decizional ale miniștrilor apărării, precum și sesiuni dedicate consultării militare cu locțiitorii șefilor de state majore generale.

În marja reuniunii, secretarul de stat Mircea Dușa va avea o întâlnire bilaterală cu prim-locțiitorul ministrului apărării din Georgia, Lela Chikovani.

Pe lângă Georgia, în calitate de țară organizatoare, la acest eveniment sunt reprezentate Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, Macedonia, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina și Moldova - țară cu statut de observator.


Secția Presă