Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 349


Militarii detașamentului de apărare antiaeriană, parte componentă a Grupului de luptă NATO, s-au întors acasă


Miercuri, 11 octombrie, începând cu ora 11.00, în Piața Mihai Viteazul din Craiova va avea loc ceremonia de repatriere a detașamentului de apărare antiaeriană generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu”, din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Cei 120 de militari, având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON, au fost dislocați în Polonia în perioada martie - septembrie 2017 ca parte a Grupului de luptă NATO condus de SUA, având misiunea de a asigura prezența înaintată consolidată, în sistem rotațional, în nord-estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

La ceremonie participă oficialități din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți ai administrației publice locale și familiile militarilor.

Jurnaliștii interesați să participe la activitate sunt așteptați în Piața Mihai Viteazul din Craiova, începând cu ora 10.30. Persoană de contact: căpitan Mihai Stăncioiu, telefon 0764394196.


Secția Presă