Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 356


Întâlnire cu membri ai Congresului SUA


Ministrul apărării nationale, Mihai Fifor, a avut, luni, 16 octombrie, la sediul MApN, o întrevedere cu Steve Russell și Matt Cartwright, membri ai Congresului SUA, aflați la București. La întâlnire au participat șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

Oficialii au avut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre și dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA în domeniul apărării. În context, ministrul apărării naționale a punctat importanța unei abordări unitare asupra întregului flanc estic al NATO, evidențiind cu precădere rolul României ca aliat predictibil și solid în asigurarea stabilității și securității euro-atlantice.

„În fața întregului spectru de provocări la adresa securității noastre, este nevoie de consolidarea posturii aliate de apărare și descurajare”, a precizat ministrul Mihai Fifor. De asemenea, a punctat nevoia continuării demersurilor în cadrul NATO cu privire la implementarea componentelor terestre, aeriene și maritime ale prezenței înaintate aliate din sudul flancului estic.

În ceea ce privește cooperarea în domeniul apărării, a fost apreciat nivelul excelent al colaborării dintre forțele noastre armate, în cadrul exercițiilor desfășurate în cadru aliat și în teatrele de operații. Ministrul apărării naționale a subliniat că prezența militară americană în partea de est a Alianței și, cu precădere, pe teritoriul național reprezintă un real angajament al SUA în asigurarea securității și stabilității europene.


Secția Presă