Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Sorin Sava

 


Comunicat nr. 113


COMUNICAT


Sub egida procesului Reuniunilor Miniștrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), în perioada 6-9 mai a.c., la Hotelul Majestic din București se desfășoară cea de-a doua reuniune la nivel de experți a Grupului de Lucru "Sprijinul Ministerelor Apărării / Forțelor Armate pentru Combaterea Proliferării Armelor de Nimicire în Masă, Securitatea Frontierelor și Combaterea Terorismului" (Defence/Military Support to WMD Counter Proliferation, Border Security and Counter Terrorism - CBSC WG).

Inițiativa privind combaterea proliferării armelor de nimicire în masă, securitatea frontierelor și combaterea terorismului a fost lansată de miniștrii apărării din statele membre SEDM cu ocazia reuniunii de la Antalya (Turcia) din decembrie 2001. Acest proiect constituie o parte integrantă a contribuției SEDM la eforturile internaționale de combatere a noilor riscuri la adresa securității.

Discuțiile celei de-a doua reuniuni a grupului de lucru se vor purta în spiritul dezvoltării cooperării pe linia domeniilor menționate, precum și al activităților concrete aferente acestora, pe termen scurt și mediu.

Președintele grupului de lucru, doamna Mihaela MATEI, va face o declarație de presă miercuri, 7 mai a.c., între orele 11.10-11.30. Jurnaliștii acreditați la M.Ap.N. sunt invitați la Hotelul Majestic (strada Academiei nr.11), astfel:
Ø 08.45-09.00 - pentru oportunități de imagini;
Ø 10.50-11.05 - pentru declarația de presă.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare