Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 376


Întrevederea ministrului apărării naționale cu președintele Comisiei de securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut luni, 30 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu președintele Comisiei de securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul Republicii Moldova, Roman Boțan.

Agenda discuțiilor a inclus subiecte referitoare la colaborarea bilaterală în domeniul apărării, precum și cooperarea în context UE și NATO.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situația de securitate din regiunea Mării Negre, reiterând interesul comun de asigurare a stabilității pe întreg flancul estic al Alianței și în vecinătatea imediată.

Ministrul Mihai Fifor a salutat numirea noului ministru al apărării, Eugen Sturza, și a subliniat importanța continuării demersurilor pentru intensificarea dialogului politico-militar la nivelul conducerii celor două ministere. De asemenea, a exprimat apreciere față de progresele făcute de Republica Moldova în reformarea sectorului de apărare și a evidențiat participarea în comun la exerciții bilaterale și multinaționale, în vederea creșterii interoperabilității și pregătirii proiectelor în domeniul educației în perspectivă.

Roman Boțan a mulțumit pentru susținerea manifestată de România, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale, în vederea îndeplinirii obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.


Secția Presă