Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 318


Informatie de presaÎn legătură cu alocarea de către Congresul SUA, pentru România, a 17 milioane dolari din fondul de solidaritate destinat țărilor participante la coaliția antiteroristă, biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale este abilitat să facă următoarele precizări:

1. CSF (Coalition Solidarity Fund) reprezintă o suplimentare a programului guvernamental SUA pentru finanțarea donațiilor de echipamente, servicii si instruire militară – de proveniență exclusiv americană – ca sprijin acordat țărilor prietene si aliate pentru îmbunătățirea capabilităților de apărare.

2. Aceste fonduri, aprobate de Congresul SUA ca parte a bugetului pentru activități internaționale, sunt alocate pentru țările eligibile de către Departamentul de Stat al SUA și sunt gestionate de Departamentul Apărării, prin intermediul Agenției de Cooperare pentru Securitate in Apărare din SUA(DSCA), care acționează ca autoritate contractantă în beneficiul țării primitoare.


3. Donațiile, se distribuie conform priorităților discutate cu Ministerul Apărării Naționale din România, prin intermediul Biroului de Cooperare pentru Apărare din cadrul Ambasadei SUA la București.

Biroul de Presa al M.Ap.N.