Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 390


Ministrul apărării naționale la reuniunea Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării, Bruxelles


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa luni, 13 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunile Consiliului Afaceri Externe și Comitetului Director al Agenției Europene de Apărare (EDA), în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale UE.

Programul activităților va debuta cu o ceremonie de semnare a documentului de Notificare către Înaltul Reprezentant al UE și Consiliu privind asocierea țărilor interesate la procesul de cooperare structurată permanentă (PESCO). Miniștrii apărării vor participa alături de miniștrii de externe din statele membre UE la un dejun de lucru comun, în cadrul căruia vor fi abordate aspecte relaționate cu implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene pe dimensiunea de securitate și apărare. De asemenea, pe parcursul Consiliului Afaceri Externe vor fi discutate progresele în cooperarea UE – NATO, în prezența Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

În cadrul Comitetului director al EDA vor fi abordate subiecte de actualitate ce vizează procesul de dezvoltare a capabilităților militare la nivel european, în special cu accent pe stadiul implementării sarcinilor cheie ale Agenției, în contextul evoluțiilor recente ale Politicii de Securitate și Apărare Comune.


Biroul presă