Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 404


Testarea Sistemului antitanc portativ SPIKE, la Cincu


Miercuri, 29 noiembrie, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, județul Brașov, va avea loc, de la ora 13.00, tragerea de recepție, testarea și evaluarea operațională a Sistemului antitanc portativ SPIKE-LR, ce face parte din programul de înzestrare al Forțelor Terestre Române.

Sistemul va fi verificat din punct de vedere al capabilităților și cerințelor de operare în cadrul unor scenarii operaționale specifice câmpului de luptă, precum și din punct de vedere al puterii de foc, prin executarea unor ședințe de tragere pe timp de zi și pe timp de noapte.

Jurnaliștii interesați să asiste la activitate sunt rugați să confirme prezența pe adresa de email: relatii.publice@forter.ro, până marți, 28 noiembrie, ora 20.00. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, miercuri, 29 noiembrie, între orele 12.00 și 12.30.

***

Programul de înzestrare cu Sistemele antitanc portativ SPIKE-LR se va derula între anii 2017 - 2019, acestea întrând în dotarea brigăzilor de infanterie, cercetare și vânători de munte, precum și a regimentelor de artilerie aparținând Forțelor Terestre Române.

Sistemul antitanc portativ SPIKE-LR are în componență unitatea de comandă, racheta și trepiedul, având următoarele caracteristici tehnico-tactice: distanța de angajare între 200 și 4000 de metri, viteza rachetei între 130 și 180 de metri/secundă, modurile de observare și tragere pe timp de zi și pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.


Biroul presă