Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 413


Întrevederea ministrului apărării naționale cu omologul sârb, Aleksandar Vulin


În zilele de 3 și 4 decembrie, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a efectuat o vizită oficială în Republica Serbia, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Discuțiile bilaterale au contribuit la dezvoltarea dialogului politico-militar și s-au axat pe subiecte precum situația de securitate din Balcanii de Vest, dezvoltarea relațiilor de cooperare în domenii de interes reciproc, inclusiv în domeniul educației militare și medicinei militare, precum și colaborarea în cadrul inițiativelor regionale. Activitatea a reprezentat o bună oportunitate pentru aprofundarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniul apărării.

Cu această ocazie, a fost semnat „Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul apărării”, document ce va asigura fundamentul unei cooperări militare intensificate.

Cei doi oficiali au exprimat convingerea că abordările semnalate pe timpul discuțiilor vor contribui la dezvoltarea cooperării practice între armatele celor două state.


Biroul presă