Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 417


Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Germaniei în România


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, l-a primit marți, 5 decembrie, la sediul ministerului, pe ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate de pe agenda NATO și UE, precum și perspectivele intensificării cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul industriei de apărare.

Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a evidențiat importanța continuării colaborării dintre România și Germania, în vederea implementării deciziilor aliate adoptate la Summit-ul de la Varșovia, precum și continuării demersurilor de operaționalizare a Cooperării Permanente Structurate (PESCO). În acest context, ministrul apărării naționale a evocat eforturile aliate de realizare a prezenței avansate a NATO în regiunea Mării Negre și a subliniat sprijinul părții germane în implementarea inițiativelor concrete ale României.

Totodată, Mihai Fifor a menționat interesul în aprofundarea cooperării tehnico-militare cu partenerul german prin identificarea și implementarea unor proiecte care să stimuleze investițiile germane și transferul de tehnologie în România.


Biroul presă