Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 1


Ministrul Fifor, în vizită la SUUMC


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a făcut joi, 4 ianuarie, o vizită de lucru la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București (SUUMC).

Mihai Fifor s-a întâlnit cu echipa de conducere a spitalului, a discutat cu directorul general, generalul de brigadă medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță, despre activitățile curente ale spitalului, a analizat stadiul proiectelor de modernizare, amenajare a clădirilor și infrastucturii (instalații de apă, lumină, canalizare etc).

Un alt subiect de pe agenda întâlnirii a fost planul de modernizare și extindere al SUUMC pentru care s-a decis, încă de anul trecut, alocarea fondurilor necesare realizării studiului de fezabilitate și elaborării proiectului.

* * *
Prin aplicarea Legii nr. 167/ 2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 346/ 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” este în subordinea nemijlocită a ministrului apărării naționale.

SUUMC îndeplinește dubla misiune - de spital regional, pe timp de pace, care asigură un act medical performant, și de unitate medicală militară ROL 4, pe timp de război, capabilă să acorde asistența medicală la standardele solicitate de aliații noștri din cadrul NATO.


Biroul presă