Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 7


„Vulturii Carpaților” pregătesc o nouă misiune în Afganistan


Luni, 15 ianuarie, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”, din Cincu, militarii Batalionului 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” vor desfășura o secvență tactică a Exercițiului de repetare a misiunii (MRE - mission rehearsal exercise).

Exercițiul, denumit Vulturii Carpaților 18.01, care se desfășoară între 12 și 20 ianuarie, are ca scop evaluarea stadiului pregătirii militarilor pentru participarea, începând cu luna februarie, la misiunea Resolute Support din Afganistan.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la activitate vor fi așteptați luni, 15 ianuarie între orele 10.30 și 10.45, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica”.

De asemenea, pentru acreditare sunt rugați să trimită datele de identificare (numele și prenumele, instituția media pe care o reprezintă, seria și numărul actului de identitate și al legitimației de presă, precum și numărul de înmatriculare al autovehiculului), până luni, 15 ianuarie, ora 08.00, pe adresa de email relatii.publice01044@forter.ro. Persoană de contact: locotenent Crinu Șincari, telefon 0760820635.

***

Batalionul 30 Protecția Forței „Vulturii Carpaților” va executa, în perioada februarie - august 2018, misiuni specifice de asigurare a protecției forței în zona de apărare terestră apropiată a Bazei Aeriene Militare Kandahar, în scopul sprijinirii TAAC South (Train, Advise and Assist Command South), precum și misiuni de instruire, consiliere și asistență a Forțelor Naționale Afgane.

Unitatea este constituită, în majoritate, din militarii Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” care au mai participat la misiuni în teatrele de operații din Kosovo (2005 și 2007) și Afganistan (2008).


Biroul presă