Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 323


Informatie de presa


La propunerea ministrului apărării naționale, Teodor Atanasiu, în ședința de Guvern din data de 14 iulie, a.c., a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr.138/1999 privind salarizarea personalului din instituțiile sistemului național de apărare și ordine publică.

Acest act normativ rezolvă inechitățile existente în legislația curentă, privind indemnizațiile, primele și sporurile unor categorii de personal militar care participă la misiuni în afara teritoriului național, așa cum ministrul Atanasiu le promisese militarilor din forțele aeriene, luni 11 iulie, la întoarcerea din misiunea Althea.

Până la adoptarea acestei ordonanțe, aviatorii primeau pe timpul misiunilor externe drepturi bănești mai mici ca valoare decât ar fi primit în țară.

Acordarea și pe timpul misiunilor în afara teritorului național, a indemnizațiilor, primelor și sporurilor pe care personalul le primea în țară, este o opțiune corectă, având în vedere faptul că, pe timpul cât se află în misiuni, sunt îndeplinite condițiile și criteriile prevăzute de reglementările în vigoare pentru a beneficia de aceste drepturi bănești.

Sporul de campanie de până la 100% va putea astfel fi acordat pentru toate tipurile de misiuni cu grad de risc ridicat, cu excepția exercițiilor comune și a ceremonialelor, în funcție de specificul concret, cu aprobarea ministrului apărării naționale.Biroul de Presa al M.Ap.N.