Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 20


Întrevedere a ministrului apărării naționale cu omologul din Georgia


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu omologul din Georgia, Levan Izoria, aflat în vizită oficială în România.

Agenda de discuții a fost axată pe aspecte de interes reciproc privind cooperarea militară bilaterală, stadiul actual al relațiilor dintre cele două state, precum și pe noile perspective de intensificare a dialogului în domeniul apărării.

Activitatea a reprezentat o bună oportunitate de a reconfirma angajamentul ferm al României pentru susținerea parcursului euro-atlantic al partenerului georgian. În context, ministrul apărării naționale a subliniat că țara noastră va continua să sprijine activ procesul de reformă și modernizare a forțelor armate georgiene, în scopul întăririi sistemului de apărare și creșterii interoperabilității cu statele aliate. De asemenea, ministrul Mihai Fifor a exprimat aprecierea pentru participarea Georgiei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, cel mai important efort operațional al Alianței.

Ministrul georgian al apărării a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării în domeniul apărării cu partea română și a menționat intenția de a spori participarea la activitățile practice de pregătire și instruire organizate în țara noastră.

De asemenea, cei doi miniștri au convenit asupra demarării unui proces de consultări periodice în vederea identificării unor noi proiecte de cooperare în domeniul apărării, având în vedere, de asemenea, evoluțiile din mediul actual de securitate din regiunea Mării Negre.


Biroul presă