Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 20


ntrevedere a ministrului aprrii naionale cu omologul din Georgia


Ministrul aprrii naionale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o ntlnire cu omologul din Georgia, Levan Izoria, aflat n vizit oficial n Romnia.

Agenda de discuii a fost axat pe aspecte de interes reciproc privind cooperarea militar bilateral, stadiul actual al relaiilor dintre cele dou state, precum i pe noile perspective de intensificare a dialogului n domeniul aprrii.

Activitatea a reprezentat o bun oportunitate de a reconfirma angajamentul ferm al Romniei pentru susinerea parcursului euro-atlantic al partenerului georgian. n context, ministrul aprrii naionale a subliniat c țara noastr va continua s sprijine activ procesul de reform i modernizare a forelor armate georgiene, n scopul ntririi sistemului de aprare i creterii interoperabilitii cu statele aliate. De asemenea, ministrul Mihai Fifor a exprimat aprecierea pentru participarea Georgiei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, cel mai important efort operaional al Alianei.

Ministrul georgian al aprrii a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperrii n domeniul aprrii cu partea romn i a menionat intenia de a spori participarea la activitile practice de pregtire i instruire organizate n țara noastr.

De asemenea, cei doi minitri au convenit asupra demarrii unui proces de consultri periodice n vederea identificrii unor noi proiecte de cooperare n domeniul aprrii, avnd n vedere, de asemenea, evoluiile din mediul actual de securitate din regiunea Mrii Negre.


Biroul pres