Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 29


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 7 februarie, la sediul ministerului, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Paul Brummell.

Agenda de discuții a inclus subiecte de actualitate legate de cooperarea bilaterală și în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Ministrul Fifor a apreciat contribuția Marii Britanii în România în ceea ce privește prezența militară constantă, pe toate cele trei dimensiuni - terestră, maritimă și aeriană, evidențiind cu precădere sprijinul în cadrul aliat în vederea implementării prezenței NATO în regiunea Mării Negre.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la modalități concrete de intensificare a cooperării dintre România și Marea Britanie, atât în cadrul aliat, cât și bilateral, în beneficiul forțelor armate ale celor două state.

Cu prilejul întâlnirii care a avut loc astăzi la M.Ap.N., ministrul apărării naționale l-a invitat, prin intermediul ambasadorului Brumell, pe Secretarul Apărării al Marii Britanii, Gavin Williamson, să viziteze România în perioada următoare.


Biroul presă