Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 324


INFORMATIE DE PRESA


Încă de la primele ore ale dimineții de pe aeroportul militar “Otopeni” au decolat avioanele de transport C 130 Hercules, AN 24 și AN 26, încărcate cu apă și alimente destinate persoanelor afectate de inundații din Moldova, astfel încât, până la ora 15.00, pe aeroportul militar din Bacău au fost descărcate 37.000 de litri de apă minerală și aproximativ cinci tone de pâine.

La solicitarea prefecturii Vrancea, un elicopter IAR 330 a efectuat mai multe zboruri pentru a transporta un rănit din satul Târâtu și trei bolnavi din comunele Câmpuri și Paltin, care necesitau urgent dializă la Spitalul din Focșani. Militarii unităților din Focșani acționează în continuare pentru salvarea și evacuarea persoanelor din localitățile județului Vrancea afectate de inundații și asigură transportul de alimente, saltele și pături pentru sinistrații din Nănești cazați la școala din localitatea Vulturul. În același timp, militarii Brigăzii 15 Mecanizată Teritorială Iași au venit în sprijinul locuitorilor din zonele afectate din județele Iași, Botoșani și Neamț

De asemenea, continuă acțiunile militarilor în zonele calamitate din județele Alba, Olt și Dolj. Vânătorii de munte au reușit evacuarea a 64 de persoane din localitatea Runcu, Alba, iar infanteriștii olteni continuă transportul de apă potabilă cu autocisternele în localitățile Găvănești, din județul Olt, și Motoci, din județul Dolj.

Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a dispus ca toate forțele armatei române să fie puse la dispoziția autorităților pentru a interveni în zonele calamitate.Biroul de Presa al M.Ap.N.