Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 64


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu locțiitorul Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa


În marja Reuniunii B9 la nivel de miniștri ai apărării organizată la București, în perioada 12-14 martie, și co-prezidată de miniștrii apărării român și polon, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut marți, 13 martie, o întrevedere cu locțiitorul Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa, general Sir James Everard.

Agenda discuțiilor a inclus subiecte de actualitate ale Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe eforturile curente pe palierul descurajării și apărării, al reformei Structurii de Comandă a NATO și al proiectării stabilității, inclusiv în perspectiva Summit-ului Alianței din luna iulie, de la Bruxelles.

Ministrul Fifor a exprimat aprecierea pentru sprijinul Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate din Europa în implementarea măsurilor aferente prezenței avansate dedicată segmentului sudic al flancului aliat estic, punctând eforturile întreprinse la nivel național pe această linie - nivelul de maturitate atins de Brigada multinațională de la Craiova și stadiul operaționalizării Cadrului multinațional de instruire intensificată la nivel întrunit/CJET.

Pe palierul proiectării stabilității, ministrul român a exprimat sprijinul țării noastre pentru eforturile NATO, concretizat prin menținerea contribuției României la misiunea Resolute Support din Afganistan, eficientizarea Cadrului pentru Sud și stabilizarea Irakului prin participarea țării noastre la Coaliția Globală anti-DAESH. În context, a fost evidențiată importanța menținerii abordării omnidirecționale în acordarea sprijinului aliat atât partenerilor estici, cât și sudici.


Biroul presă