MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 71
Ziua Distinșilor Vizitatori a Exercițiului DACIAN LANCER 18

Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului DACIAN LANCER 18 va fi organizată joi, 22 martie, începând cu ora 11.30, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNII) „Getica” din Cincu, județul Brașov. Cu acest prilej vor avea loc declarații de presă.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate sunt rugați să transmită până miercuri, 21 martie, ora 15.00, pe adresa de e-mail relatii.publice01495@forter.ro, instituția de presă pe care o reprezintă, numele și prenumele, datele de identificare (seria și numărul cărții de identitate/ pașaportului), numărul legitimației de presă, adresa de e-mail și numărul de telefon mobil, numărul de înmatriculare al autovehiculelor (și al carelor de reportaj, dacă este cazul).

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați joi, 22 martie, între orele 10.30 și 11.15, la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Persoane de contact pentru detalii suplimentare: locotenent-colonel Răzvan Nicolae, tel. 0765 659 707, și Elisabeta Izota, tel. 0268 244 304.


* * *


DACIAN LANCER 18 este un exercițiu de comandament asistat de calculator, executat de Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est - MNDSE în perioada 12-23 martie, în cadrul CNII „Getica”, la care participă aproximativ 900 de militari români și străini.

Exercițiul are rol de evaluare a Comandamentului MNDSE, activitatea fiind realizată de specialiști ai Comandamentului Forțelor Terestre Aliate și monitorizată de Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa.

MNDSE, componentă a Structurii de Forțe a NATO, are misiunea de a asigura, la nivelul de responsabilitate, comanda și controlul în cadrul unei operații NATO de tip Articol 5 - Apărare Colectivă, pe flancul de sud-est al Alianței.

În cadrul Comandamentului își desfășoară activitatea militari din 15 țări contributoare – Albania, Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Spania, Slovacia, Turcia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și România, care și-a asumat rolul de națiune-cadru.