Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 80


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ministrul croat al apărării


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut marți, 27 martie, convorbiri oficiale cu omologul său croat, Damir Krstièeviæ, vice prim-ministru și ministru al apărării naționale al Republicii Croația.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul cooperării româno-croate în domeniul apărării, în plan bilateral, la nivel regional și în cadrul NATO și Uniunii Europene.

Ministrul Fifor a prezentat prioritățile de înzestrare ale forțelor armate române, în contextul alocării a două procente din PIB pentru apărare, cu evidențierea oportunităților de cooperare ce se deschid în acest context.

O atenție specială a fost acordată situației de securitate din Regiunea Mării Negre și din zona Balcanilor de Vest. În context, au fost analizate posibilitățile de intensificare a cooperării dintre cele două state pe palierul apărării, fiind reiterată invitația către forțele armate croate de a contribui la operaționalizarea structurilor NATO găzduite pe teritoriul României, precum și la exercițiile multinaționale planificate în anul 2018 de România.

În marja vizitei, ministrul apărării naționale a deschis, alături de omologul croat, lucrările Conferinței Business to Business ce se desfășoară la sediul Camerei de Economie a Republicii Croația și a avut discuții cu reprezentanții Companiei HS Produckt.


Biroul presă