Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 117


Vizita ministrului apărării naționale în Iordania


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, aflat în vizită oficială în Iordania, a participat, în zilele de 28 și 29 aprilie, la reuniunea "Procesului Aqaba”, coprezidată de Regele Abdullah al II-lea bin al-Hussein al Iordaniei și de Taro Kono, ministrul afacerilor externe al Japoniei.

Agenda de discuții a vizat evaluarea situației de securitate din Sud-Estul Asiei, inclusiv din perspectiva progreselor înregistrate în ultimul an. De asemenea, s-a realizat un schimb de opinii privind eficientizarea procesului de analiză și evaluare a provocărilor actuale (extremismul violent, amenințările cibernetice și finanțarea activităților teroriste), precum și modalitățile concrete de cooperare în domeniul combaterii acestora.

Duminică, 29 aprilie, ministrul Fifor a fost primit de Regele Abdullah al II-lea bin al-Hussein al Iordaniei, la Palatul Regal din Aqaba. Cu acest prilej, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la mediul internațional de securitate și au abordat subiecte referitoare la relațiile bilaterale în domeniul apărării, fiind exprimată intenția de a se dezvolta proiecte de cooperare în domenii de interes comun, inclusiv în industria de apărare, colaborarea pe linia educației militare și instruirea forțelor armate române și iordaniene.


Biroul presă