Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 153


Vizita ministrului apărării naționale în Republica Franceză


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va efectua în perioada 28-30 mai o vizită oficială în Republica Franceză,la invitația ministrului francez al apărării, Florence Parly. Ministrul Mihai Fifor va fi însoțit de secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Mircea Dușa, și secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat.

Discuțiile se vor axa, cu precădere, pe aspecte privind situația de securitate din regiunea Mării Negre și perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe palierul tehnico-militar. De asemenea, va fi abordată aprofundarea colaborării între statele europene pe linia apărării.

În context NATO, agenda de discuții va face referire la demersurile aliate în vederea asigurării stabilității și securității în regiunea Mării Negre și menținerea acestui subiect pe agenda viitorului Summit din luna iulie, cu evidențierea importanței continuării prezenței militare franceze la exerciții aliate desfășurate pe teritoriul național.

În cadrul vizitei ministrului apărării este inclusă și o întrevedere cu consilierul diplomatic al președintelui Emmanuel Macron, Philippe Étienne, fost ambasador al Republicii Franceze în România. De asemenea, sunt incluse și vizite la companiile MBDA și Airbus Helicopter.


Biroul presă