Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 171


14 iunie - Ziua Mondial a Donatorului de Snge


Centrul de Transfuzie Sanguin al Ministerului Aprrii Naționale, alturi de Institutul Naional de Hematologie Transfuzional și Centrul de Transfuzie Sanguin București, organizeaz joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Snge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații M.Ap.N., dar și opinia public, faț de actul donrii benevole de snge și de creștere a adresabilitții n contextul schimbrii de mentalitate faț de acest gest de mare responsabilitate social.

M.Ap.N. se altur, n acest mod, campaniei lansate n acest an de Organizația Mondial a Sntții sub deviza ,,Fii solidar! Doneaz snge! Druiește viaț!".

Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde:

- ntre orele 7.30 și 10.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguin a Ministerului Aprrii Naționale (cu sediul n incinta Spitalului Universitar de Urgenț Militar Central ”dr. Carol Davila” - SUUMC) - acțiune de donare de snge de ctre membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilitți ,,Sfntul Mare Mucenic Dimitrie - Izvortorul de Mir”, studenți ai Institutului Medico-Militar și angajați din SUUMC.

- ntre orele 7.30 și 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona snge, la sediul unitții.

- ntre orele 9.00 și 13.00, n Parcul Regele Mihai I/Herstru – acțiune de donare de snge la care este invitat publicul larg, n cadrul evenimentului de amploare care srbtorește și recunoaște eroul social - donatorul de snge. Pentru prima dat, Centrul de Transfuzie Sanguin al M.Ap.N. va fi co-organizator n spațiul public, alturi de Institutul Naional de Hematologie Transfuzional și Centrul de Transfuzie Sanguin București.

- Ora 11.00 - Conferinț de pres organizat de Centrul de Transfuzie Sanguin București, n Parcul Regele Mihai I/Herstru.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilitți ,,Sfntul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociația Invinctus Romnia, Asociația Studenților n Medicin Militar și comunitatea de donatori implicați (bloodFLUENCER-ii) vor susține evenimentul.

***

Centrul de Transfuzie Sanguin al Ministerului Aprrii Naționale, unic n Sistemul Național de Aprare, Ordine Public și Siguranț Național, a reușit, n cei 50 de ani de existenț, s se impun n sistemul național de transfuzie sanguin ca o unitate etalon aliniat la standardele internaționale n domeniu.


Biroul pres