Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 181


Membri ai Forțelor Terestre ale SUA ajung în România


Militari, echipament și vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparținând Unității de Luptă „IRONHORSE” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, au început să sosească în România și Bulgaria, pentru o rotație de nouă luni, în sprijinul Operațiunii Atlantic Resolve.

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roți și cu șenile și alte echipamente, printre care tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România și la Novo Selo, în Bulgaria. Rotația brigăzii „IRONHORSE” va începe în țara noastră, urmând ca o parte din echipament și militari să-și continue drumul spre Bulgaria.

Dislocare forțelor „IRONHORSE” este parte a prezenței continue și o dovadă a angajamentului față de Aliați și națiunile partenere în eforturile de întărire a securității în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forțele aeriene și din forțele terestre în vederea consolidării interoperabilității între unitățile participante.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare despre Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie este maiorul Lloyd Bedford, telefon +48 510-905-076 și e-mail Lloyd.e.bedford2.mil@mail.mil.


Biroul presă