Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 182


Ediia 2018 a Cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict, la final


Cea de-a 15-a ediie a Cursului pentru jurnalitii care transmit din zone de conflict s-a desfurat, n perioada 18-22 iunie, n garnizoanele Constana, Mangalia și Babadag, iar smbt, 23 iunie, va avea loc ceremonia de nchidere pe dana 0 a Portului Militar Constanța.

Cursul a fost organizat de Direcia informare i relaii publice a Ministerului Aprrii Naionale, cu sprijinul Statului Major al Forelor Navale i Statului Major al Forelor Aeriene.

Reprezentanii mass-media participanți la curs au dobndit, n cadrul modulului de instruire teoretic, cunotine privitoare la procedurile de acreditare i de lucru ale jurnalitilor pe timpul operaiilor militare, riscurile i regulile de siguran i protecie n zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaional i acordarea primului ajutor.

n cadrul modulului de instruire practic, jurnalitii au participat la diverse antrenamente - dezvoltarea abilitilor fizice specifice, instrucie specific naval i de scufundare, tehnici de acordare a primului ajutor, tehnici de supravieuire, cunoașterea hrilor, a busolei, a GPS-ului i lucrul practic cu acestea. De asemenea, au asistat la edine demonstrative de tragere cu armamentul specific forelor pentru operaii speciale i la exerciii de parautare.

Totodat, cursanilor le-a fost prezentat tehnica de lupt i echipamentul din dotarea militarilor batalionului de infanterie marin, scafandrilor militari, marinarilor i bazei aeriene, modul de aciune n cazul atacului cu dispozitive explozive improvizate, folosirea mijloacelor de protecie CBRN, trecerea prin suprafee de teren incendiate, precum i modul de comportare pe timpul executrii unei misiuni specifice zonelor de conflict.

Cursul a pregtit, din anul 2004 i pn n prezent, 278 de jurnaliști.


Biroul pres