Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 190


Ministrul Mihai Fifor în vizită oficială în Germania


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va efectua, în perioada 4-6 iulie, o vizită oficială în Republica Federală Germania, la invitația omologului german, Ursula von der Leyen.

Ministrul Fifor va fi însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și de o delegație formată din șefi de structuri centrale, ofițeri și comandanți de unități din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Discuțiile cu partea germană se vor axa cu precădere pe aspecte privind situația de securitate din regiunea Mării Negre, perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale în domeniul apărării, inclusiv pe palierul tehnico-militar. Vor fi evidențiate proiectele de cooperare dezvoltate de Uniunea Europeană, cu accent pe aprofundarea colaborării între statele europene pe linia apărării.

În context NATO, se va puncta necesitatea continuării demersurilor în vederea asigurării stabilității și securității în regiunea Mării Negre și menținerea acestui subiect pe agenda viitorului Summit din luna iulie.


Biroul presă