Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 337


INFORMATIE DE PRESA


După retragerea apelor, detașamente de militari lucrează în localitățile calamitate, pentru sprijinirea populației desfășurând activități de transport materiale, decolmatări, refacere a infrastructurii și a digurilor.

Astfel, militari din Turda lucrează la evaluarea efectelor inundațiilor și refacerea infrastructurii în localitățile Băișoara și Hașdate, județul Cluj.

Un detașament din Deva participă la reabilitarea carosabilului în localitatea Aiud iar la Râșnov militarii transportă materiale spre zonele afectate de inundații din județul Bacău. În localitatea Comănești se lucrează la decolmatări și la transportul de materiale pentru persoanele afectate de inundații din această zonă.

Brigada 10 Geniu, Brăila acționează în localitățile Mărăcineni, județul Buzău și Comănești, județul Bacău, pentru refacerea drumurilor și podurilor afectate.

Militarii Brigăzii 282 Mecanizate, în colaborare cu detașamente ale Brigăzii 8 Artilerie, Focșani, continuă transportul de materiale în localitățile Cosmești, Măicănești, Vadu Roșca, Garoafa, Nănești, Vama Focșani, Pomicola Focșani, iar la Comănești lucrează și la refacerea digului de pe râul Siret.

De asemenea, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a dispus organizarea a trei puncte de colectare - transport ajutoare în Brașov și unul la Baia Mare.Biroul de Presa al M.Ap.N.