Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 207


Acreditare media pentru Invictus Games Sydney 2018


România va participa la Jocurile Invictus ce se vor desfășura, între 20 și 27 octombrie, în Australia, la Sydney, cu o echipă formată din 15 militari răniți ca urmare a participării la acțiuni militare.

Evenimentul cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilități, respectiv tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, volei din poziția șezând, înot, baschet și rugby din scaunul cu rotile, golf și hochei.

Echipa României se află la a doua participare, după ce, la ediția anterioară a Jocurilor desfășurată la Toronto, a obținut rezultate remarcabile.

Proiectul „Invictus Team România” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societății ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei și solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operații. Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică și psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare națională, „Invictus Team România” își propune să atragă implicarea și sprijinul cetățenilor, organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale sau a altor instituții care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei inițiative.

Jurnaliștii care doresc să relateze despre eveniment de la fața locului sunt invitați să se acrediteze până luni, 23 iulie, la link-ul https://www.invictusgames2018.org/invictus-games-2018/media-centre/ și, spre informare, și la adresa invictusteamromania@gmail.com

Persoane de contact pentru detalii suplimentare despre Invictus Team Romania: colonel Nicolae Anghelescu, tel. 0785250200 sau căpitan Ion Gabriel, tel. 0747989754.


Biroul presă