Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor Tiberiu Fratila

 


Comunicat nr. 14


C O M U N I C A T


Joi, 23 ianuarie a.c., la Directia Relatii cu Parlamentul si Armonizare Legislativa (DRPAL) a avut loc, in prezenta secretarului de stat Sorin Encutescu, sedinta de evaluare a activitatii pe anul 2002. Principalele concluzii au fost:

Programul legislativ al Guvernului, in partea care a revenit Ministerului Apararii Nationale, a fost abordat cu responsabilitate, profesionalism si rigurozitate.

Proiectele legislative vizeaza, in principal, accelerarea procesului de reforma si restructurare a Armatei si integrarea Romaniei in structurile euro-atlantice. Printre acestea se numara urmatoarele proiecte de lege: Legea privind pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare; Legea privind pregatirea populatiei pentru aparare; Legea mobilizarii si Legea privind participarea fortelor armate la misiuni in afara teritoriului national aflate in diferite etape ale procesului normativ de adoptare.

O alta dimensiune a activitatii directiei a fost data de actiunile in sprijinul integrarii in Uniunea Europeana si in Alianta Nord-Atlantica. Legislatia acestor organisme si a statelor membre este monitorizata permanent, DRPAL avand in atentie armonizarea actelor legislative interne cu acquis-ul comunitar si cel al NATO.

Totodata, DRPAL a mijlocit relatia cu organizatiile neguvernamentale, a contribuit la intensificarea comunicarii dintre conducerea Ministerului Apararii Nationale si societate si a asigurat functionarea secretariatelor Comisiei de dialog social, al Comisiei centrale pentru probleme sociale si al Comisiei ministeriale pentru romi.Biroul de presa al MApN