Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 235


Ziua Marinei Romne


Forțele navale romne marcheaz, n acest an, aniversarea Zilei Marinei printr-o serie de evenimente la care particip mii de marinari militari, zeci de nave și numeroase aparate militare de zbor.

La fel ca n fiecare an, de Ziua Recunoștinței, marinarii militari vor participa marți, 14 august, ncepnd cu ora 08.30, la ceremonia militar și religioas organizat n memoria eroilor militari la Monumentul Marinarilor de pe faleza din Constanța. De asemenea, de la ora 10.00, tot pe falez va fi organizat o ceremonie militar pentru acordarea Drapelului de Lupt Batalionului de Sprijin al Forțelor Navale „Ovidius”, dar și unor distincții și medalii militare, din partea conducerii Ministerului Aprrii Naționale.

Exercițiul Naval Forțele Navale Romne 18, cel mai mare spectacol naval al anului, este programat miercuri, 15 august, ntre orele 10.00 și 12.30, la Constanța, Mangalia, Brila și Tulcea, dar și n Parcul Herstru, din București. Activitțile specifice vor continua, ntre orele 13.00 și 15.00, n Portul Tomis din Constanța, unde marinarii militari vor organiza jocuri și concursuri tradiționale marinrești. Ziua se va ncheia cu concertul Muzicii Militare a Forțelor Navale, susținut pe faleza din Constanța, ncepnd cu ora 20.30, iar marinarii militari se vor retrage cu torțe, n intervalul orar 21.00-23.00, n orașele Constanța și Mangalia.

Programul complet al activitilor poate fi accesat pe site-ul Statului Major al Forelor Navale la adresa: http://www.navy.ro/comunicate.php


Consolidarea securitii n regiunea Mrii Negre este un obiectiv important pentru Romnia, pentru Ministerul Aprrii Naționale și Forțele Navale Romne. Proiecia dezvoltrii i modernizrii acestei categorii de fore vizeaz ntrirea capabilitilor de lupt n mediul maritim, aerian, terestru i subacvatic, ca parte a NATO și UE.

Participarea militarilor din Forțele Navale Romne la numeroase exerciții multinaționale alturi de partenerii din Alianța Nord-Atlantic și prezența continu a navelor militare romnești n Marea Neagr rspund cerințelor de consolidare a securitții Uniunii Europene și a NATO, la granița estic, n zona Mrii Negre, și demonstreaz faptul c Romnia contribuie activ la implementarea msurilor colective de securitate ale Alianței.


Biroul pres