Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 271


Participarea ministrului apărării naționale la Masa Rotundă organizată de către Heritage Foundation


Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a participat marți, 25 septembrie, la Washington D.C., la o Masă Rotundă organizată de către Heritage Foundation, care a reunit experți Heritage, reprezentanți ai Congresului și Administrației SUA, precum și reputați specialiști în domeniul securității internaționale.

Tematica dezbaterilor s-a concentrat asupra provocărilor de securitate în regiunea Mării Negre și modalitaților practice de cooperare dintre România și SUA, în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două țări.

Perspective de abordare a riscurilor și amenințărilor cu care se confruntă regiunea Mării Negre au fost prezentate de către James Dean, manager al Centrului pentru politica externă “Douglas and Sarah Allison”, Nile Gardiner, director în cadrul Centrului Thatcher, Peter Brookes, analist în probleme de securitate națională și expert în studiul problematicilor referitoare la Federația Rusă, Daniel Kochis, analist specializat pe spațiul european, John Venable, analist în domeniul forțelor aeriene și Alexis Marchek, expert în problematici legate de Ucraina și Federația Rusă.

Ministrul Mihai Fifor a adresat mulțumiri pentru invitația de participare la dezbaterile organizate sub egida Heritage Foundation, un think-thank recunoscut pentru implicarea sa în promovarea principiilor democratice americane, dar și pentru analizele foarte aplicate pe teme de actualitate.

“Am punctat provocările de securitate din regiunea Mării Negre, inclusiv din perspectiva importanței strategice a acestei regiuni pentru securitatea aliaților, fapt confirmat și de deciziile Summit-ului NATO din iulie. De asemenea, am subliniat eforturile depuse de România pe linia consolidării securității flancului estic al Alianței, precum și angajamentul țării noastre de a răspunde principiului de împărțire echitabilă a rolurilor, riscurilor și responsabilităților în cadrul NATO”, a declarat ministrul Fifor la finalul dezbaterilor.

* * *

Heritage Foundation este principalul think-tank de orientare republicană, unde au susținut prelegeri prestigioși oficiali internaționali, precum Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA si Wess Mitchell, asistentul pentru Europa al secretarului de stat al SUA.


Biroul presă