Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 272


ntlniri ale ministrului aprrii naționale cu reprezentanți ai principalelor companii din industria de aprare american


n cadrul vizitei oficiale n Statele Unite ale Americii, ministrul aprrii naționale, Mihai Fifor, a avut o serie de ntrevederi cu reprezentanți ai companiilor Bell Helicopter, Boeing, Raytheon și Lockeed Martin, la sediile lor din Washington D.C.

Oficialul romn a fost nsoțit de ctre secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat și de șeful Statului Major al Aprrii, generalul Nicolae Ciuc.

Discuțiile cu reprezentanții companiilor americane s-au axat, cu precdere, asupra posibilitților de cooperare n domeniul industriei de aprare.

Cu acest prilej, ministrul Fifor a reiterat intenția Guvernului Romniei ca derularea tuturor programelor naționale de achiziții strategice s fie realizat n condițiile cooperrii industriale n domeniul aprrii și transferului de tehnologie și know-how n industria de aprare romneasc.

De asemenea, ministrul Mihai Fifor a precizat c, n contextul alocrii a dou procente din PIB pentru aprare, pentru cel puțin 10 ani, ncepnd cu anul 2017, Romnia a demarat un program de achiziții care s rspund necesitților de creștere a capabilitților naționale de aprare și care, n același timp, s contribuie la consolidarea statutului țrii noastre ca aliat și partener credibil și solid n regiunea Mrii Negre.


Biroul pres