Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 276


Întrevederea oficială a ministrului apărării naționale cu guvernatorul Statului Alabama


În contextul vizitei oficiale în SUA, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a fost primit joi, 27 septembrie, de guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, la Capitoliul din capitala statului american, Montgomery.

La întrevedere a participat și comandantul Gărzii Naționale din Alabama, general-maior Sheryl Gordon.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea excelentă dintre Armata României și Garda Națională din Alabama, anul acesta fiind celebrați 25 de ani de cooperare, în cadrul Parteneriatului Statal dintre România și Alabama.

Cu acest prilej, ministrul Fifor a adresat mulțumiri pentru sprijinul oferit Armatei României de Garda Națională din Alabama, în cadrul programelor de instruire, exercițiilor și activităților desfășurate în comun, precum și în operaționalizarea aeronavelor multirol F-16. În acest sens, a fost subliniată oportunitatea consolidării acestei cooperări, prin propunerea de a afilia o companie de sprijin în luptă a Gărzii Naționale din Alabama la Brigada Multinațională din Sud-Estul Europei, de la Craiova.

Ministrul Mihai Fifor a reiterat invitația adresată guvernatorului, respectiv comandantului Gărzii Naționale din Alabama, de a participa la manifestările prilejuite de celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, cu ocazia Paradei organizate la 1 Decembrie 2018, aspect primit cu receptivitate de catre oficialii statului Alabama.


Biroul presă