Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 276


ntrevederea oficial a ministrului aprrii naionale cu guvernatorul Statului Alabama


n contextul vizitei oficiale n SUA, ministrul aprrii naionale, Mihai Fifor, a fost primit joi, 27 septembrie, de guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, la Capitoliul din capitala statului american, Montgomery.

La ntrevedere a participat și comandantul Grzii Naionale din Alabama, general-maior Sheryl Gordon.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea excelent dintre Armata Romniei i Garda Naional din Alabama, anul acesta fiind celebrai 25 de ani de cooperare, n cadrul Parteneriatului Statal dintre Romnia i Alabama.

Cu acest prilej, ministrul Fifor a adresat mulumiri pentru sprijinul oferit Armatei Romniei de Garda Naional din Alabama, n cadrul programelor de instruire, exerciiilor i activitilor desfurate n comun, precum i n operaionalizarea aeronavelor multirol F-16. n acest sens, a fost subliniat oportunitatea consolidrii acestei cooperri, prin propunerea de a afilia o companie de sprijin n lupt a Grzii Naționale din Alabama la Brigada Multinaional din Sud-Estul Europei, de la Craiova.

Ministrul Mihai Fifor a reiterat invitaia adresat guvernatorului, respectiv comandantului Grzii Naionale din Alabama, de a participa la manifestrile prilejuite de celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, cu ocazia Paradei organizate la 1 Decembrie 2018, aspect primit cu receptivitate de catre oficialii statului Alabama.


Biroul pres