Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 281


Vizita oficială în România a locțiitorului comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare


Secretarul de stat Nicolae Nasta, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, l-au primit miercuri, 3 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe amiralul Manfred Nielson, locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat pentru Transformare (DSACT), care efectuează o vizită oficială în România, în zilele de 2 și 3 octombrie.

Agenda discuțiilor a vizat subiecte referitoare la implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la Bruxelles din perspectiva obiectivelor promovate de România și implementarea structurilor de comandă NATO adaptate.

Discuțiile bilaterale au repezentat o bună oportunitate pentru clarificarea unor direcții viitoare privind relațiile militare din cadrul Alianței și un bun prilej de a discuta despre conceptul inițial de reîntărire militară a acesteia, prezența înaintată adaptată și prezența înaintată consolidată pe flancul estic.

De asemenea, delegația Comandamentului Aliat pentru Transformare (ACT) a vizitat Universitatea Națională de Apărare, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est (MNDSE) și Unitatea de Integrare a Forțelor NATO (NFIU).


Biroul presă