Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 293


Secretarul de stat Nicolae Nasta, la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est


Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, participă, în perioada 10 – 12 octombrie, la reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), eveniment găzduit în acest an de Serbia.

La reuniune participă miniștrii apărării din statele membre SEDM, precum și reprezentanți ai unor organizații de securitate regională.

Activitatea reprezintă o bună oportunitate pentru reconfirmarea angajamentului României față de proiectele derulate în cadrul inițiativei, precum și pentru susținerea unor propuneri de consolidare a SEDM ca principal format de cooperare în Europa de Sud-Est, în contextul evoluției mediului de securitate din regiune.

În cadrul intervențiilor sale, secretarul de stat Nasta va sublinia determinarea României de a juca un rol activ în cadrul SEDM și de a contribui la toate proiectele aflate în derulare. În acest context, șeful delegației române va susține continuarea politicii “ușilor deschise” și va reliefa importanța acțiunilor având drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate și de pregătire a Forței Multinaționale de Pace din Europa de Sud-Est la standarde NATO.

Cu acest prilej, oficialul român va anunța faptul că România a demarat deja pregătirile pentru găzduirea Reuniunii SEDM din anul 2019.


Biroul presă