Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 293


Secretarul de stat Nicolae Nasta, la Reuniunea minitrilor aprrii din Europa de Sud-Est


Secretarul de stat i ef al Departamentului pentru relaia cu Parlamentul i calitatea vieii personalului, Nicolae Nasta, particip, n perioada 10 – 12 octombrie, la reuniunea minitrilor aprrii din Europa de Sud-Est (SEDM), eveniment gzduit n acest an de Serbia.

La reuniune particip minitrii aprrii din statele membre SEDM, precum i reprezentani ai unor organizaii de securitate regional.

Activitatea reprezint o bun oportunitate pentru reconfirmarea angajamentului Romniei fa de proiectele derulate n cadrul iniiativei, precum i pentru susinerea unor propuneri de consolidare a SEDM ca principal format de cooperare n Europa de Sud-Est, n contextul evoluiei mediului de securitate din regiune.

n cadrul interveniilor sale, secretarul de stat Nasta va sublinia determinarea Romniei de a juca un rol activ n cadrul SEDM i de a contribui la toate proiectele aflate n derulare. n acest context, eful delegaiei romne va susine continuarea politicii “uilor deschise” i va reliefa importana aciunilor avnd drept scop creterea nivelului de interoperabilitate i de pregtire a Forei Multinaionale de Pace din Europa de Sud-Est la standarde NATO.

Cu acest prilej, oficialul romn va anuna faptul c Romnia a demarat deja pregtirile pentru gzduirea Reuniunii SEDM din anul 2019.


Biroul pres