Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 330


Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române


O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează joi, 1 noiembrie, o misiune umanitară de urgență pe ruta Iași – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamț, rănit în urma unei explozii.

Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafața corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca și de o echipă medicală militară și va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul rănitului.

Aeronava este operată de către un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz – comandant aeronavă, locotenent-comandorul Gabriel Udrescu – pilot și maistrul militar George Băltescu. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din locotenent-colonelul doctor Dragoș Tudose, plutonierul Elena Călin și plutonierul Georgel Grigore.


Biroul presă