Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 365


Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române


O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează duminică, 25 noiembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Baia Mare - Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a echipelor medicale desemnate pentru o intervenție de prelevare de organe umane.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Gabriel Leș, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Aeronava este operată de către un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz, căpitanul Daniel Motoroiu și maiștrii militari Dragoș Chiper și Gabriel Stancu.

La bordul aeronavei se vor îmbarca două echipe medicale (una pentru prelevare ficat, formată din dr. Vasile Lungu, dr. Gheorghe Potlog, as.med. Rodica Dinu Vișa și amb. Marian Stoian, și una pentru prelevare cord, formată din dr. Șerban Alexandru Brădișteanu, dr. Roxana Carmen Geană, as.med. Cristina Condrache și amb. Alexandru Dimaci), aparținând Institutului Clinic de Oncologie Fundeni și Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

Aeronava militară a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 11.30.

Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale va pune la dispoziția mass-media, în cursul acestei seri, imagini din timpul misiunii.


Biroul presă