Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 3


Transfer de autoritate al contingentului din Polonia, la Craiova


Marți, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova, va avea loc ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez - rotația a treia și a patra - din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, ce va fi dislocat timp de aproximativ șase luni în România.

Contingentul din Polonia este parte componentă a inițiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenței înaintate adaptate în Sud-Estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.

Jurnaliștii interesați să participe la activitate vor fi așteptați marți, 15 ianuarie, între orele 10.30 și 10.50, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” (strada Caracal, nr. 101). Persoană de contact pentru detalii suplimentare: locotenent Rotărici Florentin, telefon 0758.138.831.

***

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari și 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu cei ai Brigăzii Multinaționale Sud-Est, în cadrul prezenței aliate înaintate adaptate pe flancul estic al NATO (tailored Forward Presence).


Biroul presă