Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 11


Ceremonie de acordare a Emblemei de Onoare a Armatei Romniei


Emblema de Onoare a Armatei Romniei a fost conferit marți, 22 ianuarie, cpitanului (rtr.) Ioan Dul, veteran al celui de-Al Doilea Rzboi Mondial, prin Ordin al ministrului aprrii naționale, cu prilejul mplinirii a 100 de ani, pentru Meritele deosebite obținute pe frontul celui de-Al Doilea Rzboi Mondial, precum și ca simbol al respectului și considerației ntregului personalul militar și civil din Ministerul Aprrii Naționale.

Distincția a fost nmnat de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieii personalului, Mihai Dan Chiric, n cadrul unei ceremonii ce a avut loc n localitatea Roșiorii de Vede, județul Teleorman.

Cpitanul (rtr.) Dul a participat, ca militar al legendarului Regiment 20 Dorobanți, la luptele de pe frontul de Est la Orelka, Oskol și Done, urmate, dup terminarea rzboiului, de patru ani de prizonierat n Caucaz.

„Prin exemplul dumneavoastr personal, domnule cpitan, ați contribuit, alturi de camarazii dumnevoastr de arme, la educarea tinerei generaii n spiritul naltelor idealuri de via și al dragostei de ar. Ați transmis flacra iubirii de țar copiilor dumneavoastr, unul dintre ei urmndu-v chiar exemplul, servindu-și țara ca ofițer activ, pn la gradul de colonel. Și nu doar lor. Vor duce mai departe povestea faptelor dumneavoastr de vitejie cei 10 nepoți și cei 10 strnepoți. S v triasc și s v bucure viața, ani mulți de acum nainte”, i-a transmis distinsului veteran, secretarul de stat Mihai Dan Chiric la evenimentul de acordare a Emblemei de Onoare a Armatei Romniei.

* * *

Emblema de Onoare a Armatei Romniei reprezint cea mai nalt distincție onorific din sistemul de distincții militare.

Emblema se confer prin ordin de ctre ministrul aprrii naționale, din proprie considerație sau la propunerea secretarilor de stat, a șefului Statului Major al Aprrii ori a șefilor celorlalte structuri centrale ale Ministerului Aprrii Naționale sau subordonate nemijlocit ministrului aprrii naționale, pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei Romniei.


Biroul pres